Kinesiologi

KINESIOLOGI

Metoden inom kinesiologi är att kommunicera med klientens nervsystem genom att testa spänningen i musklerna. Kinesiologen använder sig av s.k. manuell muskeltestning för att finna obalanser, spänningar och blockeringar i kroppen. Terapeuten gör därefter olika behandlingar av nerv- och energisystemet, för att slutligen testa musklerna igen och bekräfta att det skett en förändring.

Till skillnad från symptombaserad behandling, behandlas grundorsaken till besvären. Styrkan med detta är att man identifierar kundens personliga behov, genom kommunikation med nervsystemet. Kroppen berättar vad den behöver hjälp med, och behandlingen, ofta med kosttillskott, akupunktur eller sacrokraniell, anpassas utifrån det.

 

Kinesiologi passar bland annat för behandling av:

Överkänslighet, allergi, mag- och tarmproblem, IBS.

Värk, inflammationer, huvudvärk och migrän

Stress, fertilitet, klimakteriebesvär och hormonproblem.

Balansera pH-värdet och förbättra ämnesomsättningen.

Avgiftning: bakterier, parasiter och borrelia mm.

Idrottsskador, rygg-, knä- och fotproblem mm.

Immunförsvar och näringsbehov.

Vi hjälper även friska och redan högpresterande kunder att nå högre och må ännu bättre

 

Läs mer om kändisarnas erfarenheter av kinesiologi HÄR

Vår Kinesiolog är utbildad i holografisk kinesiologi (HKT) vid Kilmaninstitutet. HKT är en metod som utarbetats av Ulf Kilman där han blandar medicinska kunskaper som näringslära, anatomi, pH värde, syresättning och neurologi med alternativmedicinska metoder som akupunktur, homeopati, osteopati, sacrocraniella behandlingar samt att hantera tankar och känslor.