Facebookpinterestlinkedininstagram

Börjar ni liksom jag snöa in på det här med kost och hälsa och känner att ni vill läsa mer i ämnet?

Här kommer några boktips som ligger mig varmt om hjärtat:

Omslag100614b4

Matrevolutionen av Andreas Eenfeldt är den boken som alla borde läsa först och främst. En ögonöppnare på alla sätt och vis och alla LCHF-förespråkares bibel. Förklarar hur kroppen fungerar, hur samhället, politikerna, affärsmän inom livsmedels- och läkemedelsindustrin och forskarna har manipulerat sanningen för egen vinnings skull senaste århundradet. Inte bara intressant för mig som vanligtvis har konspirationsteorier, utan för alla som bryr sig om sig själva och världen!

978912713795

Ann Fernholm är vetenskapsjournalisten som skrivit ett antal böcker bl.a. Ett sötare blod och Det sötaste vi har som handlar om hur socker påverkar våra kroppar. Hon tittar på hur Livsmedelsverkets kostråd påverkat vår hälsa och vad forskningen säger om fett och kolhydrater i vår föda. Hon skriver om sin oro för våra barn som vi ger alldeles för mycket socker både i form av lördagsgodis och läsk och det dolda sockret. Mycket läsvärda böcker!

9789151847375_200x_at-dig-ner-i-vikt-praktisk-viktminskning-for-feta-man-och-runda-kvinnor_kartonnage

Vill du gå ned i vikt? Då ska du läsa Ät dig ned i vikt av Sten Sture Skaldeman! Han var själv mycket  överviktig och hade tröttnat på att banta, när han bestämde sig för att äta ihjäl sig. Han började helt enkelt äta allt han tyckte var gott, tvärtemot Livsmedelsverkets kostråd, vilket betydde mycket mättat fett i form av bacon, smör och majonnäs. Och hör och häpna – istället för att dö, gick han ned i vikt och blev friskare!

9789163611490_200x_at-och-lev-paleo-revolutionera-halsan-genom-din-livsstil_haftad

Ät och lev Paleo av Jonas Bergqvist är boken för dig som är intresserad av Paleolivet. Den innehåller allt du behöver veta från kost och kosttillskott till träning, sjukdomar, hormoner, beroende beteenden, stress, osv. En otroligt komplett bok för dig med det där lilla extra intresset för kropp och hälsa!

images-3

Anna Hallén har skrivit många böcker och jag tycker att Gnisselzonen är en av de mest kompletta och lättlästa. Hon beskriver varför vi mår som vi mår på ett lättförståeligt sätt och ger oss även lösningarna på hur vi ska göra för att må bättre. Boken är särskilt bra lämpad för kvinnor över 40år.

images-2Jills mat efter säsong av Jill Wallentin Wollberg är en fantastiskt fin kokbok som både har vackra bilder och goda recept. Hon förespråkar ekologiska råvaror och man får inspiration på mat som passar årets alla årstider.

Vill du köpa någon av böckerna ovan?

Urban Paleo Center är återförsäljare, hör av dig per mejl eller telefon för priser och beställning.

Facebookpinterestlinkedin