Facebookpinterestlinkedininstagram

 

Överallt jag läser nuförtiden i sociala media så ser jag samma sak. Människor som med beach 2018 i sikte späker sig själva i något de tror är ett hälsosamt liv. För att uppnå något de tror är en hälsosam kropp. Som att smal vore lika med hälsosam, vilket inte alls behöver hänga ihop!

Jag levde i min smalaste, snyggaste period oerhört ohälsosamt. Mitt matintag var helt och hållet näringsfritt: alkohol, glass, godis, kalaspuffar och baguette till 100%. Sömnen var obefintlig och jag jobbade och festade dygnet runt. Hälsan var också därefter, ständigt småkrasslig, men jag var smal och såg väldigt vältränad och hälsosam ut!

 

 

På Urban Paleo Center försöker jag hjälpa människor att må bättre. Genom att återgå till naturlig mat, dvs den mat vi människor är avsedda att äta, kan jag hjälpa människor som har problem med sin hälsa eller som bara vill leva hälsosammare, att må avsevärt mycket bättre – ibland till och med bli helt fria från symptom!

När man även justerar övriga parametrar i sin livsstil som sömn, stress och rörelse upplever de allra flesta en HALLELUJA effekt i sitt mående. Även om man innan trodde att man mådde bra, så inser man att man nu mår så bra som man inte ens trodde var möjligt. Då mår jag bra. Då når jag mitt mål som är att hjälpa människor att hitta sitt allra bästa mående. Att må bättre än man själv ens trodde var möjligt!

Därför är kostrådgivning på Urban Paleo Center mer än bara kostråd – de kan du säkert googla om du vill – det vi pysslar med är livsstilsrådgivning som kommer att förändra hela ditt liv. Och som en extra bonus så går du ned i vikt till Beach 2018!

Här är en text som jag vet att jag citerat förut här på bloggen, men jag tycker att den är så bra, så den förtjänar att upprepas gång på gång. Den är hämtad från Kostdoktorn, en sida ni absolut bör kolla på om ni inte redan har gjort det, där finns all information man kan tänkas behöva för att leva ett hälsosamt liv!

 

Något är katastrofalt fel. Runt om i Sverige försöker människor att leva hälsosamt, enligt råden i media och enligt reklamens hälsobudskap. Men för allt fler kryper sig vikten uppåt med åren. Magen krånglar och hälsan försämras. I familjen och bland vänner finns sjukdomar som diabetes, hjärtsjukdom och kanske till och med demens eller cancer.

Vi ser det som normalt. Och vi försöker fortsätta att göra som vi blir tillsagda: ät färre kalorier (ignorera hungern) och spring mer, ät frukt fem gånger om dagen, ät fettsnålt och fullkornsrikt, ät mer fibrer (sågspån) för magen och lättmargarin (billigt industrifett) för att sänka kolesterolet. Vi får lära oss att bli rädda för riktig mat.

Samtidigt försämras vikten och hälsan hos allt fler. Lösningen blir ett besök hos läkaren för att få mediciner som dämpar symtomen. Eller en fetmaoperation, där friska magorgan skärs bort för att hindra dig från att äta.

Men lösningen kan vara en annan.

Återgång till normal hälsa!

Och det handlar inte om något konstigt, det handlar bara om att äta riktig mat. Maten din kropp är utvecklad för att äta.

För att kunna göra det behöver du först ifrågasätta två stora missuppfattningar som många ännu tar för givet är sanna. Först missuppfattningen att artificiella lightprodukter fulla av tillsatser är bra för din hälsa, medan riktig mat är farlig (exempelvis ägg, smör, kött). Sen missuppfattningen att kaloriräkning är enda sättet att hålla vikten. Detta trots att alla andra djur i naturen håller sig smala, oavsett tillgång på föda, utan att ens veta vad en kalori är.

från Kostdoktorn.se

Facebookpinterestlinkedin