Facebookpinterestlinkedininstagram

Urban Paleo Center jobbar med livsstilsförändring. Vilken din orsak än är att besöka oss från början, så vill vi gärna vara med och se till att din vardag och ditt liv blir ännu lite lättare efter ditt besök. Vi kallar lite ”internationellt”  livsstilen vi förespråkar för Urban Paleo Lifestyle.

Vi jobbar på tre huvudsakliga områden som går tätt invävda i varandra, hur spretiga de än kan verka när man ser på dem en och en:

Massage – Kostrådgivning – Coaching.

De flesta av våra massagekunder har ont någonstans och vill ha lindring eller är stressade och söker avslappning. Våra kostrådgivningskunder har ofta problem med vikten eller lider av någon kostrelaterad sjukdom och våra coachingkunder brottas oftast med att deras nuvarande livssituation inte överensstämmer med deras önskade liv.

Vi ser det som vår huvuduppgift att inte bara lindra symptomen, (vilket rent företagarmässigt förstås skulle vara det mest lönsamma), utan också att tillsammans med kunden lista ut ORSAKEN till smärtan, stressen, vikten, missnöjet, osv. för att sedan hjälpas åt att hitta möjliga lösningar. Oftast innebär lösningen att kunden gör små eller stora livsstilsförändringar som kan förebygga att symptomen minimeras eller kanske försvinner helt.

Att återgå till det naturliga och det ursprungliga är ofta, men självklart inte alltid, svaret på de flesta problemen vi stöter på. Urban Paleo Lifestyle är kompromissen mellan Stenålderslivet vi är byggda och programmerade för att leva, och det moderna Storstadslivet vi lever, – många gånger på kroppens och hjärnans bekostnad. Vår uppgift på Urban Paleo Center är att försöka lotsa våra kunder till den nivå av kompromissande som passar i just deras liv.

 

 

VI TÄNKER SÅ HÄR:

Orsaken till ömma, stela muskler är många gånger bristen på naturlig rörelse, statiska eller monotona rörelsemönster, där vi i vårt moderna liv tvingar våra kroppar att sitta många långa timmar framför dataskärmar, bakom rattar eller i snabbköpskassan. Eller så står vi vid löpande band och utför monotona rörelser eller går långa sträckor på betonggolv med fötterna instängda i skor som skapar obalanser i hela resten av kroppen. Vi övertränar musklerna eller tränar dem inte alls. Osv.

Vad kan du göra annorlunda i ditt liv för att motverka eller förebygga att de stela, ömma musklerna återkommer några dagar efter avslutad behandling? Hur kan du återställa lite av kroppens naturliga funktion i just ditt liv? Vad funkar och vad funkar inte för dig? Det är det som är Urban Paleo Lifestyle.

 

Orsaken till stress är många gånger brist på återhämtning. Stress är en naturlig funktion i våra kroppar, men efter varje naturligt stressmoment (där du antingen flytt eller fäktat) MÅSTE vi få en stunds återhämtning för att inte bli sjuka av stressen. De allra flesta lever med sin stress 24/7 idag. Är det inte jobbet som pockar, så är det barnen, eller ekonomin, eller vattenläckan i källaren, eller dålig självkänsla, eller tidsbrist, eller tristess, osv. Anledningarna till stress kan vara precis vad som helst. Ibland är den yttre stressen jättestor, men nivån av inre stress upplevs inte alls som särskilt hög och ibland upplevs den inre stressnivån som jättehög, medan den yttre belastningen kanske inte är så stor.

Vad kan du göra annorlunda i ditt liv för att få återhämta dig efter en stressig situation? Kan du prioritera annorlunda? Kan du tänka annorlunda? Vad funkar och vad funkar inte för dig? Till vilken nivå av vårt naturliga ursprung måste just du ta dig tillbaka för att må bra? Den nivån är din nivå av Urban Paleo Lifestyle.

 

Orsaken till problem med vikten är alltid kosten och aldrig bristen på motion. Om du måste motionera för att hålla vikten äter du fel. Motion är givetvis livsnödvändigt och jättebra, men det har inget med vikten att göra. Våra kroppar är byggda för att äta naturlig, art-egen mat. Pingviner ska inte äta smågodis och det ska inte människor heller. Och vi ska inte äta mat besprutade med kemikalier eller onaturliga e-ämnen heller. Svaret på vikten, liksom på många av de kostrelaterade sjukdomar som finns, är oftast att återgå till så naturlig mat som möjligt. Då får kroppen chans att ta rätt på det den behöver i form av näringsämnen och bränsle för att bygga upp en stark och frisk kropp igen.

Vad behöver du äta annorlunda för att äta mer naturligt så din kropp når sin idealvikt och blir frisk? Vad funkar och vad funkar inte för dig? Din balans av det naturliga och det moderna är det vi kallar Urban Paleo Lifestyle. 

 

Orsaken till att du inte är där du skulle vilja varit i ditt liv just nu är oftast att du inte lyssnat till dig själv. Många springer fram missnöjda med livet och väntar på pensionen, och när den väl kommer slappnar man av, får en stroke och den lyckliga tiden man drömt om infinner sig inte. Det viktigaste av allt är att leva här och nu. Inte i framtiden eller i det förflutna. Vår tid handlar mycket om att passa in i normer och mallar, men vad vill du egentligen? När kände du efter senast? När utmanade du dig själv senast? Alltför många går omkring och önskar sig ett annat liv. ”Om bara…”.  Vårt naturliga tillstånd är att vara nöjd i nuet. Att självklart vilja förbättra och utveckla, men utan att döma det som är.

Vad behöver du göra och förändra för att bli lycklig i ditt nu? Vad funkar och vad funkar inte för dig? Dina kompromisser är din Urban Paleo Lifestyle.

 

 

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa just dig att göra en livsstilsförändring?

Klicka på BOKA knappen, skriv ett mejl eller meddelande så tar vi det därifrån!

 

 

Facebookpinterestlinkedin