Facebookpinterestlinkedininstagram

Jag är hälsoinspiratör på min arbetsplats och imorgon kör vi igång en stegtävling på mitt initiativ!

Vi är uppdelade i olika lag och jag är dels taggad till tänderna att klå de andra lagen, men ser det också som ett ypperligt tillfälle att få ett nytt inslag i min egen vardagsmotion. Att inte alltid välja kortaste och snabbaste sträckan mellan A och B, utan faktiskt samla steg och därmed också förbättra min egen kroppsfysik och hälsa!

Min plan är bland annat att, under drygt en månad med start imorgon 14 mars, gå upp en halvtimme tidigare och starta dagen med en promenad. Jag har ikväll förberett mig med svar på tal på alla ursäkter som kommer att poppa upp under de närmsta veckorna – dåligt väder, ont i lilltån, inte sovit tillräckligt, osv. 

Hälsofördelarna med promenader är många: Man sover bättre, får frisk luft, rensar skallen, stärker benvävnad, muskler och balans, stärker immunförsvaret, smörjer lederna och minskar sötsug!

Häng på ni med – Vi startar imorgon 14 mars och kör till 10 april! 

Om du inte har en stegräknare funkar det lika bra med en app som du laddar ned i telefonen. Eller strunta i att räkna stegen och skriv ned allt du gjort på ett papper istället. Då får du svart på vitt att du rör på dig och en motivation att göra något så att du inte ska behöva lämna någon rad tom på pappret! Vill du anmäla dig till samma stegtävling som vi är med i så går det kanske fortfarande, prova på www.steg.se !?

NU GÅR VI! holiday-1229264_1920

 

Facebookpinterestlinkedin