Facebookpinterestlinkedininstagram

Promenera i ur och skur

 

För en vecka sedan drog jag igång en stegtävling på mitt jobb! Och nu är vi ett tappert gäng som stegar på varje dag och jag är verkligen IMPONERAD av mina kollegor som går så MÅNGA STEG varje dag!!! Självklart har man en viss fördel om man har en hund som behöver rastas, då behöver man gå ut varje dag vare sig man vill eller inte, men kollegorna med hund berättar allihopa att tack vare tävlingen så får hunden allt längre promenader och andra berättar att de istället för att slötitta på TV har valt att gå ut och gå! Mission accomplished känner jag! Vardagsmotionen har blivit medveten, hoppas att entusiasmen håller i sig fram till 10 april då tävlingen avslutas!

Och nä, jag leder förstås inte, snarare att jag ligger och dammar någonstans i bottenskiktet…

MEN jag KÄNNER MIG dock som en VINNARE! Anledningen att jag drog igång hela karusellen var (lite egoistiskt, jag vet!) att jag själv behövde pådrag för att komma igång med stegandet! Och det har jag gjort med bravur! Varje morgon har jag gått upp en halvtimme tidigare, dvs klockan 05:00, dragit på mig träningskläderna och ut och gått i minst en halvtimme. Jättehärlig start på dagen! Och allt jag har gått därefter har bara varit bonussteg förstås. I fredags sken solen när jag kom hem från jobbet och istället för att ställa mig och laga middag som jag brukar, så tog jag tillfället i akt att öka på mina steg i tävlingen! Perfekt om man har lite bristande motivation, men ändå har en tävlingsnerv… hehe!

Min förhoppning är att fyra veckor i tävlingen ska räcka för att göra morgonpromenaden till en rutin jag inte vill vara utan. Jag tror att jag kan behöva viss disciplin i början, men det borde räcka med fyra veckor för att göra det till en VANA! Och att gå en promenad varje dag är en vana vi borde få till allihopa.

Facebookpinterestlinkedin