Om Oss

 

img_3879

OM URBAN PALEO CENTER

Namnet Urban Paleo Center kommer från tanken att vi förmedlar en modern variant av stenåldersliv (paleo) som passar sig att leva även i en hektisk storstad (urban) med allt vad det innebär i att jaga och samla sin mat i den lokala matbutiken, att vara utsatt för ständiga intryck, avgaser, kemiska substanser, ensamhet, stress, osv. Allt sådant som stenåldersmänniskan slapp. Att försöka att leva så naturligt som möjligt utan att för den sakens skull göra avkall på människans och teknikens utveckling.

Vårt mål och syfte med Urban Paleo Center är att inspirera, informera och hjälpa alla som är intresserade eller nyfikna på lågkolhydratkost och Paleo livsstilen. Att få fler att upptäcka fördelarna som kan hjälpa till viktnedgång, förbättrad hälsa, ökad ork och energi för både arbetet och familjen. Vi vill vara det naturliga valet för alla som vill må bättre eller bli en bättre version av sig själva, vare sig det gäller kroppens muskler, hjärnan eller kosten. Därför erbjuder Urban Paleo Center kostrådgivning, kinesiologi, massage, coachning och friskvårdsaktiviteter som täcker alla dessa områden.  Vår vision är att Urban Paleo Center ska erbjuda friskvård för HELA individen på alla områden. Det vill säga; med en kosthållning som stärker och är anpassad efter våra kroppar och med en livsstil och ett tänk som passar varje enskild individ utifrån sin egen utgångspunkt! Vi strävar efter att alltid söka efter grundorsaken och behandla den istället för att enbart behandla symptom.

Om CECILIA ISAKSON

Cecilia Isakson äger och driver sedan 2016 Urban Paleo Center i natursköna Håga by i Uppsala. Cecilia är Certifierad Kostrådgivare vid Paleo Institute, Certifierad Massör genom Skandinaviska Förbundet för Komplementär Medicin (SFKM), Diplomerad Lifecoach hos Strandska Utvecklingshuset och snart Diplomerad Instruktör i Spiral Stabilisering. 

Cecilia utbildade sig från början till Hotel & Catering Manager i Storbritannien och intresset för mat ledde henne till arbete på olika hotell och restauranger runt om i Europa i många år. 2008 började hon arbeta på rehabiliteringscentret Svenska Re på Gran Canaria, där hon för första gången kom i kontakt med lågkolhydratkost. Det blev startskottet för en ny inriktning i livet där hälsan stod i fokus och i takt med att hon själv och de överviktiga patienterna på centret rasade i vikt, de diabetessjuka fick dra ned eller sluta helt med sitt insulin, de med högt blodtryck kunde slänga sina blodtrycksmediciner, de med IBS magar blev av med sina problem, osv, har hon utvecklat en kosthållning och en livsstil som vi kallar Urban Paleo Lifestyle.

Cecilia före och efter kostomläggning

image

 

 Om CHARLOTTE KYLLER

Charlotte Kyller arbetar som mindfulnessinstruktör på Urban Paleo Center. Hon är utbildad beteendevetare vid Uppsala Universitet och diplomerad Mindfulnessinstruktör av Dr Ola Schenström på Mindfulnesscenter. Sveriges ledande utbildare av mindfulnessinstruktörer.

Hon påbörjade instruktörsutbildningen i första hand för att se om mindfulness kunde vara till hjälp för hennes egen hälsa, då hon upplevde stark stress och hade svårhanterliga magsmärtor. Efter dedikerad mindfulnessträning fick hon efter ett tag en ny syn på sin smärta (som dessutom minskade) samt upplevde minskad stress och oro. Idag är mindfulnessträning en del av hennes dagliga liv och hon kan hantera smärta, stress och motgångar med mer motståndskraft och lugn än tidigare. Utifrån sin utbildning och sina erfarenheter vill hon idag hjälpa människor att med enkla medel och övningar kunna öka känslan av närvaro och medvetenhet för att reducera stress, öka fokus och förbättra livskvalitet. Att lära känna sig själv är första steget till hållbar förändring.