Facebookpinterestlinkedininstagram

I tisdags skrev jag ett inlägg om min hälsoresa och idag tänkte jag ge er lite tips om var på nätet man kan få mer inspiration och information om olika ämnen. Så klicka på länkarna nedan för helt grymma bloggar och sidor på nätet – perfekt tidsfördriv en söndagsmorgon!

diary-968603_1920

Kostdoktorn – detta är en fantastisk hemsida där man verkligen kan hitta allt som rör lågkolhydratkost! Den senaste forskningen kombineras med inspirerande framgångshistorier av människor som lagt om kosten och blivit friska och smala, du hittar kostråd, menyer, recept, rekommendationer av kosttillskott, diskussionsforum där man tar upp allt mellan himmel och jord, – en verkligt komplett sida och det första stället att leta på när man undrar något. Det finns ingen reklam på sidan eftersom den vill vara helt oberoende, men det finns en betalfunktion om man vill se lite extra material och samtidigt stödja kostdoktorns jobb att påverka världen att äta hälsosammare!

Martina Johansson – en blogg om hälsa som tar upp allt från lågkolhydratkost, biohacking, hormoner och tarmar till träning, självkänsla, beroenden och entreprenörskap. Martina är en av de smartaste människorna jag vet och har enormt stor kunskap på många områden, hon har även skrivit flera böcker som jag varmt rekommenderar till den som vill nörda ned sig ytterligare i ämnen som beroendehjärnan, fett och hormoner bland annat.

LCHF ingenjören – ännu en blogg av en ung talangfull tjej! My som skriver bloggen har gått ned nästan 100 kilo med LCHF. Hon har ett starkt sockerberoende som hon kämpar med varje dag och med sitt sätt att skriva, som är varmt och öppet utelämnande, hjälper tusentals människor med samma problematik varje dag. Är du sockerberoende eller beroende av någon annan substans är denna blogg ett måste, även övriga ”oberoende” kan få inspiration och verktyg som hjälper i vardagen!

56kilo – Åse skriver om sitt liv, hon har gått ned i vikt med LCHF och skriver kokböcker, leder kurser, mm. Det jag gillar mest med hennes blogg är recepten. Alla jag har testat hittills är supergoda! Hon har verkligen smaklökar som liknar mina och tar fantastiskt fina bilder.

Bakasockerfritt – Även om man äter lågkolhydratkost kan det för vissa funka att man äter sött ibland. Alltså sött utan socker. Jag älskar Marjas recept, de är oftast små mängder så man får inget över och kan gå och småäta på, utan det går snabbt åt. Perfekt för barnfamiljer om man vill ge barnen godsaker, men inte använda mjöl och socker. Bloggen handlar även om hennes företagande som kan vara inspirerande för den som funderar på att starta eget.

KeepitSmpl – En blogg för dig som vill ha konkreta råd på hur du kan förenkla livet hemma med ordning och reda. Brita har även utmaningar som är gratis att delta i där man tävlar med sig själv i att ordna och rensa hemma. Bra blogg för samlaren eller för alla som har för mycket saker!

Minimalisterna – En blogg som också tar upp hur man rensar ut och förenklar livet, men tar upp mer av de känslomässiga djupåliggande anledningarna till att det är svårt att göra sig av med saker och varför vi blir mer harmoniska när vi lyckas göra detta.

 

Hoppas att någon av länkarna ovan föll er i smaken och kontakta mig gärna om ni vill ha hjälp med kostrådgivning, återhämtning eller bara bolla idéer för att komma i ordning med livet i smått och i stort.

Facebookpinterestlinkedin