Facebookpinterestlinkedininstagram

broccoli-390206_1920

Om man googlar Broccolimos LCHF får man upp 15600 resultat, så det lär finnas ett och annat recept att välja mellan! Mina barn gillar de flesta kålsorter i mosform och det är ett enkelt sätt att få dem att äta grönsaker och samtidigt ett smidigt komplement när man vill undvika dåliga kolhydrater.

Jag använder mig alltid av ekologisk broccoli, inte för att broccoli brukar besprutas särskilt mycket, snarare tvärtom är det en av de grönsaker som är minst besprutade, men för att jag inte har satt mig in i vilka märken som har genmodifierad broccoli eller ej. Ekologiskt känns då som ett ”säkrare” val.

Att göra Broccolimos tar bara några minuter och det blir både gott och mättande, och det är bra för blodsockret och därmed också vikten och allt annat som kan förknippas med en blodsockerkurva som åker berg och dalbana – så det är väl värt ett försök!

Gör så här:

  • Koka upp vatten i en kastrull och häll i broccolin. Om du har köpt en påse fryst broccoli så häller du i den som de är och är det en färsk broccoli så skär du upp den i lagom stora buketter.
  • Låt koka tills broccolin mjuknat, brukar ta några minuter bara, och häll av vattnet i en sil eller durkslag.
  • Häll tillbaka broccolin i kastrullen och häll på lite grädde (ta inte för mycket i början för då kan moset bli rinnigt, utan häll hellre på mer allt eftersom) och ett paket färskost och ganska mycket smör, flera matskedar!
  • Stavmixa broccolin med grädde, ost och smör tills du får ett jämnt mos och krydda efter smak.

Jag brukar krydda med salt, lökpulver, vitlökspulver, gurkmeja och svartpeppar, men det är bara att improvisera med andra kryddor som du tycker passar till, eller om du inte vill så kan man bara ta grönsaksbuljong och röra ut i moset så blir det smaksatt. Kolla då innehållsförteckningen i buljongen så att du inte får i dig alltför mycket skräp som inte hör hemma i din kropp!

  • Färdigt att servera.
Facebookpinterestlinkedin