Facebookpinterestlinkedininstagram

Något som jag själv saknade enormt mycket när jag ändrade min kost var brödet, och jag hör många som känner likadant. Nu var jag en extrem ”mackoman” och kunde dra i mig en halv Skogaholmslimpa utan problem, bara för att det var så gott! Alla är kanske inte lika fanatiska bröddyrkare som jag var, men tycker kanske att frukosten och mellanmålet är svårt att få till utan att äta just bröd, så här kommer ett recept på ett bröd som fungerar när man äter LCHF.

image

Kesobröd:

6 ägg

250 g keso

3 msk kokosmjöl

1,5 dl mandelmjöl

1,25 dl fibrex (eller kruskakli)

2 msk fiberhusk

6 tsk bakpulver

50 g kokosfett

1 nypa salt

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda de torra ingredienserna.

Mixa keson och äggen med en stavmixer till en slät smet.

Blanda ihop allt.

Kladda ut smeten i en smord ugnsform eller en avlång brödform.

Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter.

 

Vi har provat mängder av olika bröd bakade utan mjöl och socker här hemma och detta receptet har jag hämtat från Åse Falkman Fredriksons (56kilo) bok ”Lev gott med LCHF och periodisk fasta” och är det recept jag tycker är enklast att göra och samtidigt väldigt gott. Jag brukar göra dubbel sats och frysa in i portionsbitar. Eftersom jag är en sucker för att improvisera i köket så brukar jag nästan varje gång prova något nytt, men detta är grundreceptet jag utgår från!

kesobröd

Kanske något att prova till lördagsfrukost imorgon bitti? Nybakt bröd med smör och ost och en kopp med rykande varmt kaffe eller te är bland det lyxigaste jag vet!

Facebookpinterestlinkedin