Facebookpinterestlinkedininstagram

Är ni sugna på något gott och snabblagat? Vill ni ge barnen ett hälsosamt alternativ att lyxa till det med på så här en fredagskväll?! Då ska ni testa att göra mugcake!

IMG_3737

Recept:

1 ägg

1 msk olja

1 banan

1/2 dl hasselnötsmjöl

1 msk kokosmjöl

1 msk kakao

1 msk sötströ

1 krm vaniljpulver

1 tsk bakpulver

 

Gör så här:

  • Mixa ihop ägg och banan till en luftig smet.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och rör om.
  • Häll smeten i en smord kopp.
  • Värm i mikron 2-2,5 minuter.

Mugcakes går att variera i det oändliga. Jag har många favoriter beroende på säsong och årstid. Beroende på hur ens problematik ser ut och vad man har för mål, kan mugcake vara ett alternativ som ändå är relativt hälsosamt om man äter enligt LCHF. För Paleokost används en annan form eller ingen sötning alls och man får en god kladdkaka när man utesluter bakpulvret!

 

HÄR kan ni läsa originalreceptet hos Marja Folcke på Baka Sockerfritt.

Foto från bloggen bakasockerfritt.se

Foto från bloggen bakasockerfritt.se

Vill ni ha ytterligare tips på hur ni kan börja leva hälsosammare, så tveka inte att höra av er till mig så hjälper jag er gärna!?

Facebookpinterestlinkedin