Facebookpinterestlinkedininstagram

IMG_2280

Vad hör Fredagar till om inte Tacos!?

Denna Tacopizza är populär både hos mina barn och hos deras vänner som smakat!

Pizzabotten (en plåt):

4 ägg

1 dl vispgrädde

1msk fiberhusk

1 dl mandelmjöl

2 msk kokosmjöl

1msk pofiber

2 krm bakpulver

1 tsk salt

2-3 dl riven ost

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Rör ihop ingredienserna till en smet/deg, låt stå i ett par minuter .
  3. Stryk ut smet/degen på ett bakplåtspapper på en plåt.
  4. Grädda i ugn ca 15 minuter.
  5. Ta ut och lägg på toppingen.

 

Topping:

3msk tomatpuré

1msk Stevia Ketchup

300 gram köttfärs

Tacokrydda (efter smak)

Övrigt pålägg ex tomat, lök, oliver, mm.

Riven ost (efter smak)

Oregano

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Blanda tomatpuré och Stevia ketchup till en pizzasås, smeta ut ett tunt lager över hela bottnen.
  3. Fräs köttfärs med smör och tacokrydda (klicka här för egen kryddblandning) och bred ut över bottnen.
  4. Skär tomater, lök och annat som du vill ha och fördela på bottnen.
  5. Avsluta med ett lager riven ost och toppa med oregano.
  6. Grädda i ugnen tills osten smält och allt fått fin färg.

Servera tacopizzan med gräddfil, tacosås (recept här), guacamole och en sallad av hackad gurka, gul paprika och salladsblad.

.

Facebookpinterestlinkedin