Facebookpinterestlinkedininstagram

IMG_1984

En vanlig vardag kräver inte särskilt avancerad matlagning hemma hos oss. Här är ett recept som är både snabbt, mättande och gott! Samtidigt som det är riktig mat lagad från grunden.

Pannbiffar:

500 gram Köttfärs

1 Hackad eller pressad lök (mina barn är inte förtjusta i lökbitar då kan man pressa eller mixa löken så märker de inte av den!)

1 msk Pofiber

1 Ägg

Salt och Peppar (och andra kryddor om man vill ha lite mer smak!)

Blanda ihop allt i en bunke och forma pannbiffar.

Stek i smält smör tills biffarna får fin färg.

 

Sås:

2 dl grädde

150 gram färskost

1 msk Rene Voltaires Lantbuljong

Häll i grädde och ost i stekpannan med stekspadet från pannbiffarna.

Rör om tills osten smält.

Krydda med lantbuljongen.  

Låt såsen stå och puttra med pannbiffarna några minuter.

 

Zoodles:

2 zucchini (lite beroende på storlek)

salt

Koka upp vatten i en kastrull

Gör långa remsor av zucchinin (använd en zoodle-skärare om du har en sådan, annars går det bra att använda en potatisskalare eller osthyvel och skära långa ”tagliatelle” tills man kommer in till kärnan.)

Häll i kokande vatten och låt koka i 2 minuter.

Häll av vattnet och salta.

 

Färdigt att servera!

 

 

 

Facebookpinterestlinkedin