Facebookpinterestlinkedininstagram

image

Ibland kan det vara svårt att hitta på nyttig middagsmat som inte kräver minst ett långkok eller andra tidskrävande tillagnings metoder. När vardagsstressen tar över kan det vara lätt att falla in i färdigmats- och snabbmakaronträsket. Då är det bra att ha några snabblagade rätter i bakfickan att ta till när fantasin, tålamodet och tiden tryter.

Här kommer ett tips på hälsosam, lättlagad snabbmat – som dessutom är god! Mina recept innehåller aldrig mängder, eftersom jag alltid höftar själv och dessutom inte vet hur stora just era individuella portioner är. Som ni ser på bilden så är det bara att hafsa ihop rätten. Den ger varken berg och dalbana på blodsockerkurvan eller gör att man går upp i vikt. Snabbmat när den är som bäst alltså!

Receptet är mejerifritt och passar för både LCHF och Paleo. Baljväxter är egentligen inte Paleo, men Haricot Verts innehåller inga lektiner och därför tycker jag att de passar bra ändå, men är man strikt så kan man alltid välja ett annat alternativ!

KYCKLING MED HARICOT VERTS

Ingredienser:

Kyckling

Kokosmjölk

Fett att steka i

Rene Voltaires lantbuljong Hey Bombay

Haricot Verts

Riven Parmesan

 

Gör så här:

Stek kycklingen i stekfett (smör eller kokosolja) tills den får en gyllene yta.

Tillsätt kokosmjölk och låt puttra i några minuter.

Tillsätt kryddblandningen och låt koka upp.

Koka upp vatten till bönorna.

Lägg i bönorna och låt koka i 3-5 minuter beroende på önskad konsistens.

Häll av och tillsätt ev en klick smör och riven parmesan.

 

SMAKLIG MÅLTID!

Facebookpinterestlinkedin