Facebookpinterestlinkedininstagram


IMG_1992

Barnens favorit!

Scrambled Pancakes är som ni hör på namnet en blandning mellan pannkakor och äggröra. Det går snabbare att göra än att steka pannkakor, men det är lite festligare än bara en vanlig äggröra… Jag utgår ifrån ett recept från Jillsmat och försöker att inte modifiera alltför mycket:

Scrambled Pancakes:

7 ägg

1 dl grädde

1 dl gammaldags mjölk

1dl mandelmjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk fiberhusk

1/2 tsk salt

Smör att steka i

 

Gör så här:

Vispa ihop allt i en bunke, låt stå och svälla i några minuter.

Stek i rikligt med smör, gör på samma sätt som när du gör äggröra; rör runt med stekspaden längs botten tills smeten stelnat och fått fin färg.

Servera med vispad grädde och bär. Vill man få ytterligare mättnad kan man äta en klick mascarponeost istället för vispgrädde till bären.

 

För er som vill ge era barn ett hälsosammare alternativ till pannkakor så tycker jag att ni absolut ska testa detta! Det är mättande och barnen står sig länge. Blodsockret stiger inte i höjden för att sedan falla pladask som det gör med vanliga pannkakor – och man slipper griniga, trötta barn som akut behöver fylla på sina blodsockernivåer gång på gång för att klara av dagen. Hemma hos oss äter vi ofta scrambled pancakes till brunch på helgerna och barnen står sig sedan pigga och glada ända till middagen! Inga mellanmål behövs!

 

 

Facebookpinterestlinkedin