Facebookpinterestlinkedininstagram

Det finns många sätt att fredagsmysa på som inte innefattar chips och Coca Cola. FESKARN är ett lokalt företag som ligger i Saluhallen här i Uppsala där jag bor, som hakat på Fredagsmys-traditionen men med sin egen personliga prägel som passar oss Paleo- och LCHF-kost ätare perfekt!

saluhallen uppsala

Varje vecka preparerar de hundratals ”Fredagsmyspåsar” med allehanda läckerheter där huvudrollsinnehavarna har anknytning till havet, men tillbehören kan vara lite av varje. Här nedan ser ni två exempel på vad man får i en påse:

14681738_10153770220721401_7562871400395189059_n Fredagsmyspåse från Feskarn

Ja, ni kan förstås läsa själva, men ni HÖR JU VAD GOTT DET LÅTER:

Färska Smögenräkor med Hemslagen Aioli

Kökets krämiga sparrissoppa
Feskarns klassiska lyxskagenröra
Västerbottenspaj med rökt lax & bladspenat
Vaniljpannacotta med rårörda blåbär
Surdegsbröd från Triller

Om man äter strikt Paleo kan man strunta i soppan, pajen och desserten som innehåller laktos och både brödet och pajen innehåller gluten och desserten innehåller socker, så de kanske man också vill skippa… Hur som helst är allt hemgjort, så tillsatserna slipper man på köpet! På hemsidan står att de anpassar sina påsar för just Laktos- och Glutenallergiker om man säger till vid beställning. Påsen som beskrivs ovan skulle jag förmodligen beställa som den är, men välja att inte äta av varken brödet, pajskalet eller desserten, dock glatt äta soppan och innanmätet på Västerbottenpajen, det funkar för mig!

fredagsmys skaldjur

Så här beskriver de själva sin Fredagsmyspåse på hemsidan:

Feskarns fredagspåse är en sammansättning av produkter som man skall avnjuta hemma en fredagkväll. Sammansättningen ändras vecka till vecka men många produkter återkommer beroende på popularitet och efterfrågan. Påsen är tänkt som en ”sitta och småmysa i soffan” måltid mer än en regelrätt middag, men givetvis skall man bli mätt.

Feskarn Fredagsmys

Om man är sugen att testa Feskarns Fredagsmyspåse så måste man dessvärre vara ute i god tid om man vill vara säker på att få en. Redan idag torsdag måste man lägga sin beställning (det kan man göra genom att klicka HÄR) sedan hämtar man sin påse någon gång under fredagen innan kl 19:00. De brukar göra några påsar extra, men man kan inte räkna med att få någon utan förbeställning. Man bör också vara utrustad med tålamod och gott humör när man hämtar sin påse – det är alltid kö hos Feskarn nämligen!

Vad kommer ni mumsa på till fredagsmyset imorgon hemma i er soffa? Behöver ni hjälp och råd hur ni gör bättre val av kost och livsstil i er vardag? Tveka inte att kontakta mig så hjälper jag er gärna!

Alla foton är hämtade från  Feskarn fisk och skaldjur hemsida och Facebooksida.

 

 

Facebookpinterestlinkedin