Facebookpinterestlinkedininstagram

I Uppsala har vi en sådan enorm tur och lyx att vi har inte mindre än TVÅ restauranger som serverar Paleo mat, och dessutom säljer kosttillskott och en mängd andra produkter som hör Paleolivet och strävandet efter en naturligare livsstil till!

primaten deli uppsala

Det är dels Restaurang Primaten som ligger i gamla Stallet uppe i Science Park och Primaten Deli som ligger i Svava Gallerian mitt i stan. Så här beskriver de sin filosofi på sin hemsida:

Mat din kropp förstår!
Vi på PriMaten tror att maten du äter har väldigt stor inverkan på ditt välbefinnande. Därför innehåller vårt utbud enbart mat din kropp förstår – och förväntar sig.

Det innebär att den mat du köper hos oss varken innehåller spannmål (gluten), vitt socker, processade råvaror eller kemiska tillsatser. Självklart är den till stor del även ekologisk och närproducerad hos någon av våra vängårdar.

Genom att välja våra produkter gör du inte bara gott för din kropp – du bidrar även till ett friskare samhälle och en bättre miljö.

 

Äter man Paleokost kan man beställa fritt från menyn, allt funkar! Äter man enligt LCHF får man se upp då bakverk ofta sötas med honung eller dadlar och maten kan ibland innehålla rotfrukter och baljväxter. Men det finns alltid ett val som passar även den striktaste LCHF:aren!

restaurang primaten uppsala

Förutom att äta frukost, lunch, fika eller middag i någon av deras lokaler kan man även beställa deras helgpåse som innehåller nya spännande ingredienser och produkter varje vecka för en färdiglagad (helt eller nästan helt) trerätters middag baserad på de bästa råvarorna enligt deras filosofi beskriven ovan. Helgpåsarna måste beställas innan klockan 15:00 på torsdagar och hämtas sedan ut i någon av lokalerna. Här är några exempel på vad dessa kan innehålla:

– frökex med gubbröra, marinerad oxfilé & pekanpaj

– hamburgare med tillbehör á la PriMaten, chokladmousse

– rökt lammstek (KRAV), stillahavslax & biscotti

– rotfruktschips, räkröra, fjällröding & hallonpannacotta

– KRAV-chark, kycklingfilé (Hagbys) & PriMaten-semla

– rökt makrill, äggsallad, rostbiff (KRAV) & chokladfudge

 

Blir ni sugna att beställa en påse!? Klicka HÄR så kommer ni direkt till beställningen på hemsidan!

primaten pulled pork

(Alla bilder i detta inlägg är lånade från Primatens hemsida.)

Facebookpinterestlinkedin